webhotel

Valg af webhotel til hjemmeside

Det kan være svært at finde det rette webhotel til sin hjemmeside – der er mange udbydere, og oftest kan det være svært at begive sig i de tekniske detaljer. Vigtigst er det dog, at du finder det helt rette sted til din hjemmeside, så du er sikker på den altid er oppe at køre. Når din hjemmeside er ned kan det betyde tabt fortjeneste, og det er derfor kritisk, at du finder en pålidelig og anderkendt leverandør til hosting af din hjemmeside.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er kort sagt den udbyder som din hjemmeside får adresse hos. Altså, det sted for din hjemmeside ”bor”. Hosting-selskabet hjælper sådan set med at vedligeholde og indlogere din hjemmeside, så der kan komme besøgende. Dette gør den ved at tilbyde processorkraft og lagerplads, som folk på internettet kan tilgå. Denne lagerplads fyldes med blandt andet din tekst, billeder og videoer. Alt det din hjemmeside består af fylder nemlig. Jo større en harddisk som du betaler – lige som jo større et hus du har – jo flere gæster kan der være på hjemmesiden. Oftest er det sådan, at du betaler for størrelsen på den harddisk, som din hjemmeside opbevares på. Det kan være helt ned til få gigabytes til hundreder af gigabytes alt efter hvor stor en hjemmeside man har.

Når du skal vælge webhotel…

Det er utroligt vigtigt, at du ser på udbyderen og hvilke services denne har. Det kan f.eks. være stor sikkerhed når det kommer til pålidelighed. Som sagt, så er det kritisk, at hjemmesiden altid af oppe, da det kan betyde tabt fortjeneste på reklamer, læsere osv. Desuden skal udbyderen have sikkerheden i orden når det kommer til hacker angreb. Det kan være du har nogle følsomme filer liggende på hjemmesiden, som andre ikke skal kunne tilgå. Her er det meget vigtigt, at udbyderen har et ekstra lag sikkerhed i forhold til vira og firewall, således andre ikke kommer ind og roder i dine private filer. Hvis udbyderen ikke har en backup-plan hvis serveren skulle gå ned, kan du risikere at alle dine ting går tabt.

Omkostninger ved webhotel

Når du skal finde den bedste pris på webhotel skal du selvfølgelig holde øje med pris / kvalitet. Det er oftest sådan, at de store udbydere tilbyder en masse ekstra services, hvilket man betaler ekstra for. Dog kan det for de fleste, der blot gerne vil have en lille hjemmeside, bedre, hvis de vælger en lille billig udbyder, da de for det meste ikke har behov for de ekstra services. Derudover skal du holde øje med prisen på oprettelsen af hjemmesiden på webhotellet, den månedlige pris for webhotellet, hvor meget lagerplads du får og hvor meget trafik hjemmesiden kan håndtere. Der kan desuden være ekstra omkostninger i forbindelse med domæneoprettelsen, altså hjemmesidens adresse.

Ekstra services kan blandt andet være antivirus og beskyttelse mod hackerangreb samt regelmæssig opbevaring af din hjemmeside og dens filer. Hvis du har en webshop kan det f.eks. også være en fordel, hvis webhotellet tilbyder annoncering igennem Google.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *