mine

Udskift dit oliefyr inden den 1. juli

Først var planen, at der ikke længere måtte udskiftes oliefyr i områder med naturgas eller fjernvarme efter den 1. januar 2016. Den fyringsolie plan blev sidenhen afviklet. Nu er planen så genetableret således, at du ikke længere må udskifte dit oliefyr efter den 1. juli. Denne gang er fyringsolie planen skrevet ind i bygningsreglementet, så nu skulle den være god nok. For eksisterende bygninger, der ligger i et fjernvarmeområde eller naturgasområde, er det således efter den 1. juli 2016 ikke længere muligt at udskifte et ældre oliefyr til et nyt oliefyr.

Bor du i et område uden for det kollektive net med fjernvarme eller naturgas, kan du fortsat anskaffe dig et nyt oliefyr. Her vil den enkelte boligejer altså fortsat have det frie valg til at vælge fyringsolie som varmeløsning, der for mange passer bedst til bolig og pengepung. Ønsker du samme opvarmnings-frihed, og bor du i et område med kollektiv opvarmning, skal du tage stilling til, om du skal udskifte dit gamle oliefyr inden den 1. juli 2016.

Et nyt energieffektivt oliefyr kan spare boligejeren 30 procent på varmeregningen samtidig med, at det også er meget bedre for klimaet og miljøet end det gamle oliefyr. Så i mange tilfælde, er det både i forhold til privatøkonomien og miljøet en bedre forretning at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt.

For at overskueliggøre processen, der følger med i udskiftningen af oliefyr, er der udarbejdet en kort info om udskiftning af oliefyr

Anskaffelse: 

  • Et nyt oliefyr koster omkring 50.000 kr.
  • En oliefyr-tekniker klarer typisk arbejdet på en dag.

Forbrug: 

  • Et nyere oliefyr bruger i omegnen af  30 % mindre olie end et ældre oliefyr.
  • Bruger du din besparelse på at finansiere dit oliefyr, vil du have betalt oliefyret tilbage på 5 år.
  • Når de 5 år er gået sparer du omkring 10.000 kr. om året i lavere forbrug af fyringsolie

Når du får udskiftet dit oliefyr, tager teknikeren det gamle oliefyr med. Du står derefter tilbage med nyt energieffektivt oliefyr, der udover at være pænt, også er en god investering for dit fyringsolie forbrug. Den gode investeringsmulighed, i form at udskiftning af oliefyr, kan dog forsvinde den 1. juli 2016. Så husk at tage stilling til, om du vil have udskiftet dit oliefyr, mens du stadigvæk kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *