tale

Der skulle bare ske noget…


Sune Svendsen sidder helt afslappet og smilende i sofaen og ligner på igen måde et menneske, der for kort tid siden var fanget i en slem krise. Krisen er en saga blot og  i dag er Sune en glad mand, der nyder hver eneste dag. Han har omlagt store dele af sit liv og er endelig stoppet med at jage lykken, som han selv kalder det. Tidligere var Sunes liv præget af en høj grad af rastløshed og længsel efter noget andet, som han inderst inde ikke helt vidste, hvad var. Det gjorde, at Sune havde svært ved at slå sig til tåls med noget, hans temperament kogte hurtigt over, det kneb med at fordybe sig og leve i nuet. Altid var han på vej fremad, videre eller helt væk til et andet sted. Der skulle bare ske noget nyt hele tiden.

Et foredrag om forandring satte gang i tankerne

En af Sunes nære veninder gennem mange år, kunne tydeligt mærke, at Sune ikke altid havde det så godt, som han foregav at have. En dag tog hun ham med til et foredrag om forandring. Foredragsholderen Sebastian Nybo ramte noget dybt inde i Sune og han gik hjem med meget stof til eftertanke. Noget skulle ændres i hans liv og det skulle være nu.

Sune lavede en hård opbremsning, tiden var inde til at sætte farten på hans liv ned og begynde at kigge lidt indad, i stedet for hele tiden at søge nye grønnere græsgange og relationer. I starten var det svært, sådan at leve langsommere og mere bevidst, men øvelse gør bestemt mester. Det har været en meget givende proces for Sune og resultatet er blevet er langt mere rolig og tilfreds mand, der i høj grad hviler i sig selv.

På trods af digitaliseringen, er der stadig behov og stor interesse for det talte og levende ord, som et foredrag er. Det giver en helt anden oplevelse, når et andet menneske stiller sig op og fortæller, end når man sidder på nettet og læser eller ser film om et emne. Henter man viden online, så har man en tendens til at klikke væk, hvis det bliver for kedeligt, svært eller ikke lige rammer. Gå derfor også til foredrag, ligesom Sune, hvis du vil blive klogere på dig selv og din omverden. Du kommer klogere hjem og har måske lært noget, som du slet ikke vidste, at du faktisk havde god brug for at vide.

Du er herre over dit eget liv

Det nytter ikke, bare at sidde og vente på at store forandringer sker. Du er på mange måder selv herre over dit eget liv og det er både et ansvar og en udfordring.  Vil du gerne blive bedre til at mestre livet eller bare optimere dit udbytte af tilværelsen, så må du arbejde for sagen. Gå ud og sug inspiration til dig, som Sune gjorde. Prøv noget andet end du plejer bare en gang i mellem, det kan medvirke til at sætte skub i gode forandringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *