sous vide maskine

Prøv noget nyt med en sansaire sous vide-maskine

De fleste mennesker har på et eller andet tidspunkt i deres liv skulle lav mad. Det betyder også, at man som regel har lavet f.eks. bøffer eller forsøgt at grille nogle gode steaks, men resultatet aldrig bliver helt godt. Man får den varmet for meget eller for lidt og så bliver det bare en klump tørt kød, som ingen alligevel gider at spise. Madlavning kan til tider være svært og derfor sker der også store udviklinger, når folk gerne vil gøre det lettere. Et af de helt nye hits er at lave maden på en måde som kaldes sous vide. Det betyder, at man laver maden i en sansaire sous vide-maskine og så får man kød og andet godt, som man aldrig havde forestillet sig før, da det kan tilberede maden på en meget bedre måde end en traditionel grill eller pande kan. Det lyder jo som fryd og gammen, men hvordan fungerer den egentlig og er det overhovedet pengene værd at investere i sådan en maskine?

Sådan fungerer den

For at tage én ting af gangen, så kan man starte med at forklare, hvad en sansaire sous vide-maskine egentlig er. Når man laver mad efter det såkaldte ”sous vide”-princip, som betyder det, at man laver det i et vakuum. Sous vide er nemlig en fransk variation af noget vakuumpakket. Man tager altså et stykke kød, nogle æg eller noget andet og vakuumpakker det, hvorefter man sænker det ned i et vandbad. Det ligger så i dette vandbad over en længere periode, hvor vandet langsomt flyder omkring kødet og opvarmer det til den helt rette temperatur. På den måde kan man nemlig bevare alt saft og kraft inde i beholderen og i kødet, men stadig få en flot og perfekt farve hele vejen igennem, så det ikke bliver et stykke branket kød på ydersiden og så noget helt råt kød på indersiden. Det bliver nemmere at kontrollere og bibeholder meget mere af smagen.

Pust liv i mange gamle retter og imponér dine gæster

Når man skal lave mad til gæster, så er det altid lidt af en udfordring at gøre det korrekt. Man vælger måske mere det sikre valg, for hvis man nu kommer til at brænde en bøf på, så er middagen jo ødelagt, for der er ikke mulighed for at gøre det om. Hvis man i stedet bruger sous vide, så har man fuld kontrol og kan være sikker på, at det lever op til den standard man har og smager præcis som man gerne vil have den. Man sætter bare indstillingen på det samme som man tidligere har gjort og så er man sikker på, at man får det samme stykke kød.

Det er pengene værd

Hvis man skal vurdere hvorvidt det er pengene værd, så må man bare svare med et rungende ja. Det gør madlavning en million gange nemmere og giver et meget bedre resultat end hvis man selv skulle lave det på grillen eller panden. Det er altså bare bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *