apple opdateret

Pas på dit mobilabonnement med den nye Apple opdatering

Den nye opdatering fra Apple til iPhone og iPad kan risikere at bruge alt din mobildata lynhurtigt. Vær derfor forsigtig når du opdatere din telefon.

Opdateringer volder ofte problemer af den ene eller den anden art, og den nye opdatering fra Apple er ingen undtagelse. Der volder sig nemlig problemer i forbindelse med Apples seneste opdatering af styresystemet til iPhones og iPad-travelcomputere,  nemlig IOS 9.

Hvis du som så mange andre gerne vil opdatere din iPhone eller iPad med gratis udgaven, har Apple valgt at slå funktionen ’Hjælp til Wi-Fi’ til som standard, også selvom du måske før havde slået den fra. Det vil betyde at din telefon automatisk hopper over på mobilnettet, også selvom du har koblet din iPhone eller iPad til en Wi-Fi adgang, som den ellers er koblet på. Den vil gøre det i de situationer hvor det trådløse netværk som du plejer at koble dig på, ikke har tilstrækkelig signalstyrke.

Det betyder, at din iPhone eller iPad, uden at du ved det, kan bruge af dit dataabonnement, og derved kan det hurtigt blive brugt op. Du skal derfor selv ændre det tilbage.

Slå det til igen

Er du i udlandet og har slået roaming fra, er det ikke noget problem, da du der ikke gør brug af din dataforbindelse. Er du derimod her hjemme i Danmark, kan du risikere at stå uden mere data i dit mobilabonnement, udelukkende fordi, du ikke fik slået knappen fra. Husk derfor at slå funktionen til igen.

Dette kan du gøre ved at gå ind i indstillinger, vælge fanen Mobil, og derefter slå funktionen ’Hjælp til Wi-Fi’ fra.

Er du i tvivl om dit dataabonnement passer?

Er du i tvivl om hvilken mobilabonnement du skal have, eller hvor meget data du egentligt bruger om måneden. Ja så er det en rigtig god ide, at tjekke dette. Rigtig mange teleselskaber har efterhånden en app, som du kan installere på din mobiltelefon, og derfra følge med i dit tale- og dataforbrug hver måned.

Dog har langt de fleste danskere rent faktisk et mobilabonnement, hvor der er inkluderet langt mere data, end de rent faktisk bruger eller har brug for. Hvis du ofte bruger trådløse forbindelser, og er god til altid at logge dig på Wi-Fi når du er hjemmefra. Så er der stor sandsynlighed for, at du har et mobilabonnement der har alt for meget data, i forhold til dit forbrug. For langt de fleste kniber det at komme op over bare fire eller fem gigabyte data om måneden. Der er derfor ikke behov for mere.

Hvis du gerne vil tjekke hvilket mobilabonnement du har på nuværende tidspunkt, er det en god ide, at gå ind på din teleudbyders hjemmeside, hvor du kan logge dig ind på ’Min side.’ Under denne side kan du tjekke hvilket abonnement du betaler for, men også tjekke dit forbrug for de seneste par måneder. Derved giver det dig et godt overblik over hvilket mobilabonnement du burde have, hvis ikke du har et der stemmer overens med dit forbrug, på nuværende tidspunkt.

En god måde hvorpå du kan finde et mobilabonnement der er endnu billigere og passer til dit forbrug, er ved at klikke dig ind på prissammenligningssider for mobilabonnement, så som på mp.dk. På mp.dk/mobilabonnement, kan du lynhurtigt tjekke markedet for mobilabonnement. Derved kan du sammenligne mobilabonnementerne med hinanden, og på den måde finde det billigste lige nu, til den bedste pris.

Det seneste problem for dig med en iPhone er dog som sådan ikke en fejl i opdateringen, men et valg Apple har taget bevidst for at hjælp. Dog kan det bare medføre, at du får en uhyggelig stor mobilregning næste gang. Find derfor et abonnement som kun passer til dit forbrug og ikke mere, og husk at slå ’Hjælp til Wi-Fi’ fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *