mountain-bike

Mountainbike bliver mere og mere populært

Her i Danmark er vi rigtig glade for alle mulige forskellige former for udesport og –aktiviteter. På trods af vores omskiftelige vejr er der utroligt mange danskere der dyrker motion uden døre, uanset om der er tale om konkurrencesport såsom kajak og fodbold eller mere afslappede udendørsaktiviteter som lystfiskeri og jogging. Vi danskere er simpelthen bare vilde med at komme ud i det fri og røre os. Dette kan også ses på den måde vi meget hurtigt tager nye sportsgrene og aktiviteter til os på. En udendørsaktivitet der er blevet meget populær blandt mange danskere i de sidste par år er mountainbike. Det at få lov til at cykle i den fri natur, oftest i skove eller andre smukke naturområder, kombineret med muligheden for hård fysisk træning er noget der virker meget tillokkende for rigtig mange danskere rundt om i landet. I langt de fleste byer findes der deciderede mountainbike hold, hvor man som gruppe cykler ud i skoven og træner som et hold. Der findes også adskillige løb inden for MTB, og hvert år kommer der flere og flere deltagere og flere og flere mountainbikeløb.

Derfor er mountainbike så populært

Der er mange årsager til at en del danskere foretrækker at køre mountainbike i stedet for almindelig cykling. Den største grund er højst sandsynligt at man med MTB får lov til at komme ud i naturen, og prøve kræfter med sig selv på en helt anden måde end ved traditionelt cykelløb. Har man en racercykel er man nærmest tvunget til at blive på vejene, da ujævne stier og lignende kan risikere at ødelægge de spinkle cykler. Mar man derimod en mountainbike er denne bygget til netop hårdt terræn, og derfor har man muligheden for at køre på ujævne skovstier med krydsende rødder og store huller uden problemer. Dette giver cykelsporten et helt nyt aspekt, og det føles nærmest som om man er på eventyr hver gang man kører en tur i skoven på sin mountainbike. Derudover er MTB en fortræffelig måde hvorpå man kan træne mere end blot benmusklerne. De ujævne og hullede stier gør at ens arme og ens muskelkorset også trænes, da man er nødt til hele tiden at bruge blandt andet armene til at styre cyklen. Ved en almindelig sportscykel bruger man næsten udelukkende ens benmuskler, da det ikke er nødvendigt at ”tvinge” cyklen uden om huller eller at støde fra i tilfælde af ujævne stier.

MTB kan være farligt

At køre mountainbike er en utrolig befriende oplevelse, og er en rigtig god mulighed for at have det sjovt samtidigt med at man motionerer. Hvis du overvejer at begynde på MTB er der dog lige nogle ting du skal have styr på først. Det er naturligvis vigtigt at du har en ordentlig mountainbike der passer til formålet. Derudover kan det også være en god ide at anskaffe dig noget beskyttelsesudstyr, da man kan komme slemt til skade hvis man vælter, hvilket man godt kan komme til en del gange i starten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *