Malteser, læs her om Malteser hunde

Malteseren er en kærlig, hengiven, intelligent lille hund. Hunden er meget livlig, legesyg og lærenem. Malteser hunden er en selskabshund, og er oplagt til udstillinger. Dens lange pels kræver dog en del arbejde især hvis man vil udstille. Malteseren er dog ikke vanskelig at arbejde med, og derfor har den også ry for at være en god hund til førstegangskøberen. Hunden er god til at acceptere sit miljø, og er den hund der er mindst følsom i forhold til andre af dens art.

Malteseren er dog lidt forsigtig og usikker omkring fremmede. Den føler et stærkt tilhørsforhold til sin ejer. Hunden kan gø meget og have svært ved at opholde sig alene flere timer. Malteseren kan være god til større børn, men dens lange pels kan være fristende for små børn at gribe fat i. Malteseren er ikke aggressivt anlagt, men den har ikke samme tålmodighed som andre hunde. Man kan dog klippe pelsen kortere for ikke at friste små børn.

Køb af Malteser

Hvis man vil købe en Malteser, er det en god idé at besøge flere kenneler, før man beslutter sig. Man kan henvende sig til Dansk Kennel Klub og få navnene på anerkendte opdrættere, så man ikke går galt i byen.

Udseende

Malteseren er en oplagt udstillingshund. Den elegante selskabshunds lange pels skal passes og plejes hvis man ønsker at konkurrere. Når pelsen er udvokset hænger den glat ned til hver side. Pelsen føles som silke, og skal dagligt plejes med børste og kam. Pelsen er tæt og glansfuld. Pelsen skal være glat og lige. Pelsen må gerne pjuske let ved benene. Malteseren har også meget pels i hovedet, og også øre og halehår skal være langt. Malteseren er rent hvid. Hunden må dog gerne være en bleg nuance af elfenben, og den må også gerne have et svagt orange skær, men det må dog ikke ligne snavset pels. Malteseren elsker at blive udstillet og oftest bliver ejeren også bidt af det. Malteseren er en elegant hund, som bærer sit hoved stolt og andægtigt. Øjnene har levende og opmærksomt udtryk, store af dens størrelse. Malteseren er en lille hund med en skulderhøjde på 21-15 cm. for hanhunde og for 20-23 cm. Den lille charmerende hund vejer typisk 3-4 kg. Malteserne har en forventet levetid på op til 15-18 år.

Historie

Malteseren stammer oprindeligt fra det centrale middelhavsområde. Racens navn stammer fra ordet ”málat”, som betyder tilflugtssted eller havn. Navnet stammer altså ikke fra øen Malta, og det er ikke derfra hunden har sin oprindelse. Den charmerende elegante lille hunds forfædre levede i havne og kystbyer, hvor de bekæmpede mus og rotter. Malteseren er desuden blev gengivet af talrige renæssancemalere, hvor den lille hund optræder sammen med tidens smukke damer. Aristoteles’ fortegnelse over hunde omtaler også en lille hunderace kaldet ’canes melitenses’. En hund som var den perfekte ledsager for de fine damer i Rom.

Kilder

http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Malteser.pdf
http://www.canis-minor.dk/malteser.htm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *