Info om Labrador hunde

Labrador retrieveren er den mest populære hunderace i Danmark. I en lang række andre lande, er den desuden også den mest talrige hund. Hunden er meget hengiven og kærlig, og er derfor velegnet som familiehund. Den er meget børneglad og er god til at være sammen med andre dyr. Aggression mod børn og frygt for fremmede ses yderst sjældent hos den populære hund. Labrador retrieveren har et meget roligt og venligt sind. Den er intelligent og ivrig, og har et stærkt ønske om at behage. Derudover er hunden meget hurtig og rigtig god til at svømme. Hunden bliver desuden brugt til meget andet end bare familiehund, fordi den er meget lydhør og samarbejdsvillig. Den kan yde en rigtig god indsats i forskellige arbejdssituationer, og derfor kræver den også en del træning.

Historie

Labrador retrieveren stammer egentlig fra øen Newfoundland i Canada. Her krydsede man hunde der kunne apportere med Newfoundlændere, med det mål at få en lettere og arbejdsom hund. I England opdagede de engelske godsejere i det sene 1800-tallet imidlertid en venlig og samarbejdsvillig hund. Det var Labrador retrieveren, som var kommet til landet. I England blev hunden den dygtige apportør, den er i dag. I 1904 blev racen selvstændig, og herefter beviste den sit værd ved diverse markprøver. Det har givet problemer med at bevare hundens temperament og jagtegenskaber, fordi hunden oftest ikke bliver brugt på den samme måde længere. I Danmark går man dog stadig op i, at Labrador retrieveren er en jagthund, som er fantastisk til at apportere. Dernæst skal den være nem at træne, og sød og rar overfor både hunde og mennesker.

Udseende

Labrador retrieveren findes i mange farver. Den smukke hund kan være sort, brun og gul som kan være alt fra helt lys til næsten rød. Hunden må gerne have en lille hvid brystplet. Pelsen er tæt og kort, og bølger ikke. Labrador retrieveren har en praktisk underpels som fungerer isolerende. Hundens ører er ikke voldsomt store, og de sidder tæt ind til hovedet. Den dejlige Labrador retriever er desuden kendt for sine brune øjne, der udtrykker hengivenhed og intelligens. En Labrador retriever hanhund bliver omkring 56-57 cm., mens en tæve bliver ca. 54-56 cm. høj.

Hundens funktion

Labrador retrieveren er en populær hund i flere sammenhæng. Mange har nemlig fået en forkærlighed for hundens vilje til at behage, arbejdsomhed, energi og samarbejdsvillighed. Som jagthund bliver Labrador retrieveren brugt som apportør, hvor den henter byttet for jægeren. Labrador retrieveren bliver også brugt som schweisshund. Her eftersøger hunden sammen med sin fører efter skadet vildt som for eksempel påkørte dyr. Hunden kan desuden bruges som udstillingshund, og her bliver de hunde der bruges i avlen udvalgt. Labrador retriever bruges også som narko- og bombehunde af toldvæsen og politi. De bruges i lufthavne, fængsler og ved grænserne. Hundene kan så snuse sig frem til eventuel narkotika. Bombehundene bruges primært til at ransage for eksempel koncerter, hoteller og boliger og bliver brugt i vid udstrækning til topmøder og statsbesøg. Labrador retrieveren er også en rigtig dygtig servicehund. Den kan fungere som førerhund til blinde mennesker, hørehund til døve mennesker og som servicehund til fysisk handicappede. Servicehundene giver mennesker med handicap en mere uafhængig hverdag og de fleste servicehunde rundt om i verden, er Labrador retrievere.

Kilder

Til denne artikel er der brugt informationer fra følgende kilder:

http://www.dansk-kennel-klub.dk/Forside

http://www.labrador-retriever.dk/

http://da.wikipedia.org/wiki/Labrador_retriever

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *