router til internet

Konkurrencen på bredbånd i Danmark vokser

Der er nemlig penge at spare, cirka 800 kroner, hvis blot du vælger den rigtige bredbåndsforbindelse

Hele 800 kroner kan du spare på årsbasis, ved at se dig om efter den rigtige internetudbyder. Der er nemlig stor forskel på bredbåndsforbindelserne og ligeledes priserne her hjemme. Bredbåndsmarkedet kommer nu for alvor mere til, at ligne den konkurrence der findes på mobilmarkedet. Du kan selv checke og sammenligne priserne på https://internettjek.dk/bredband

En ny undersøgelse fra Samlino.dk, der lever af at analysere priser og udarbejde statistikker, har netop udarbejdet en prissammenlignings undersøgelse på bredbåndsmarkedet for fastnetbredbånd til under 250 kroner om måneden. Undersøgelsen viser, at der stadig er stor konkurrence på bredbåndsmarkedet. Undersøgelsen viser ligeledes, at de hastigheder selskaberne tilbyder er næsten ens. Selskaberne tilbyder nemlig næsten de samme hastigheder og har ligeledes næsten samme pris. Den store forskel er ved gebyrer og ligeledes oprettelsen, samt fragt på internetmodems.

Undersøgelsen fra Samlino.dk har dog ét lille men. Det skyldes, at de helt store kabel-TV-leverandører, TDCs YouSee og SE/Sydenergis Stofa, ikke er beregnet i undersøgelsen, udelukkende fordi det ikke er alle steder i Danmark det er muligt at få et abonnement herfra. Det er altså kun i visse geografiske områder af Danmark, det er muligt at få et bredbåndsabonnement fra enten TDC eller Stofa.

Konkurrencen

Samlino.dk har taget alle fastnetforbindelser, altså ADSL-forbindelser på mindst 20 megabit i sekundet ind i huset, og mindst to megabit i sekundet ud af huset med i deres undersøgelse. Den billigste løsning du kan få dig ifølge undersøgelsen, er en 20/2 Mbit-forbindelse fra det TDC-ejede Fullrate, til 2.405 kroner om året. Den dyreste du kan finde er fra Bolig:net, hvor en tilsvarende bredbåndsforbindelse koster hele 3.206 kroner om året.

Konkurrencen på bredbåndsmarkedet har i mange år stået relativt stille, men med de nye muligheder for streaming fra blandt andet Netflix og HBO Nordic har gjort, at der er kommet stor fokus på bredbåndsforbindelserne, da de nu skal leve op til endnu mere end førhen.

Der er ydermere på bredbåndsmarkedet kommet en ny udbyder, nemlig Hiper. Hiper lover priskrig på bredbåndsmarkedet, og vil leje sig ind på samtlige steder hvor det er muligt for, at kunne levere den billigste internetforbindelse til deres kunder. De vil konstant være billigere end konkurrenterne. Ejer og stifter af det nye selskab hedder Stig Myken, som også tidligere har været medstifter af Fullrate.

Hiper levere ydermere både fibernet, kabel-TV-net og via det almindelige fastnet, som TDC ejer. Hiper findes på nuværende tidspunkt kun i begrænsede områder, men chancen for at de sætter endnu mere skub i konkurrencen på fredbåndsmarkedet er stor.

Billig er ikke altid bedst

Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk understreger dog til berlingske.dk, at den billigste bredbåndsforbindelse ikke nødvendigvis er den bedste bredbåndsforbindelse. Han forklarer dog, at det desuden er en god ide at se, om man kan købe internetforbindelse, telefoni og TV fra den samme leverandør.

Ydermere er det ikke udelukkende de små bredbåndsforbindelser, som danskerne vil have fingrene i længere. Der er sket en gevaldig stigning på hastigheder fra 50 megabit og opefter. Specielt 100 megabit forbindelsen er steget næsten dobbelt fra sidste år. Det skyldes dog ligeledes, at specielt kabel-TV-selskaberne har opgraderet kundernes forbindelser samtidig, så hastighederne er sat op hos deres kunder, og ligeledes har prisen fået et lille nøk opad hver måned.

Tjek derfor hvilken bredbåndsleverandør du har i dag, og find ud af hvor stor en besparelse du kan høste ved blot at skrifte din internetudbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *