Sidst på måneden og kassen er tom

Det er sidst på måneden og lønnen kommer snart ind på kontoen, jubii 🙂

Men er kassen tom, så kan de sidste dage indtil lønudbetalingen være ulidelige. Jeg står heldigvis ikke i denne situation i denne måned, men kender det alt for godt. Jeg kom derfor til at tænke på hvordan man egentligt håndterer situationen med at kassen er tom, samt om man evt. kan forberede sig på fremtidige situationer, hvis man havner der igen.

Der er flere måder at håndtere lavvande i kassen på:

Knib ballerne sammen

Dette er nok den løsning man vil vælge for det meste, og ofte også den mest fornuftige metode. Der er trods alt kun et par dage til næste lønudbetaling, og ved at undvære penge bliver man mere bevidst om værdien af pengene, når de kommer. Dermed husker man hvor irriterende det var at mangle penge i slutningen af måneder. Man holder derfor lidt mere igen med brugen af penge i de efterfølgende måneder.

Lån penge

Lån penge med NemID og få flere penge allerede i dag eller senest i morgen. Har du børn, som du skal forsørge og mangler der mad i køleskabet, så skal der gøres noget med det samme. Du kan ikke låne nye penge hver måned. I stedet kan du sørge for at betale tilbage til tiden, og være mere forsigtig med pengene i fremtiden. Når der skal tænkes på andre end en selv, så må man hive sig selv op ved rødderne, og gøre hvad der skal til. Med lånet bør du kunne klare dig i flere måneder. Skulle du ende i samme situation igen, så har du forhåbentligt betalt det gamle lån tilbage, og kan derfor godt tage et nyt lån igen.

Gratis mad

Undersøg om der er gratis arrangementer i byen, hvor der tilbydes mad. Det er ikke unormalt at diverse faglige arrangementer er gratis at deltage, og ofte tilbydes der en eller anden for mad undervejs. Gør det til en begivenhed evt. sammen med en veninde, og følg med i selve arrangementet. Ofte kan man lære en masse gode ting, som kan benyttes senere i livet.

Gå i panik

Nok ikke en god mulighed, så den vil ikke beskrive yderligere. Men det kan nemt være tanken når kassen er tom og man ved at der er flere dage til at der kommer nye penge. Lad være. Benyt i stedet et af ovenstående råd. De er meget bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *