Hvad er Instagram?

Instagram er et socialt netværk som kan hentes som app til iPhone eller Android, som blandt brugere kaldes IG, så det vil jeg også gøre under forklaringen. IG er en slags offentlig dagbog i billeder, hvor der kun kan oprettes en kort tekst til.

Læs også her mere om hvad er Instagram.

IG har cirka 100.000.000 brugere. På IG kan man finde venner ved at søge deres navn og vælge at følge dem, når man følger en på IG kommer deres nyest oplagte billeder op på ens nyhedsliste.

Man kan både vælge at følge venner man kender i forvejen, idoler, politikere eller andre kendisser der interesserer en.

IG er fremstillet af Kevin Systrom og Cheyenne Foster og blev lanceret i 2010. I 2012 købte Facebook IG for 1.000.000 dollars, så på den måde ligner IG Facebook ved at man kan like og kommentere på billederne. Fra den 16. januar 2013 blev IG opdateret således at man kunne dele billederne med Facebook eller andre samarbejdspartnere i kommercielt øjemed. Der er regnet frem til at der cirka ligger 1.000.000.000 billeder på IG.

På IG kan man selvfølgelig også selv ligge billeder på sin IG profil, her kan man indsætte nogle digitale fotofiltre, således at man kan få billeder med 60’er lignende udseende.

På IG er der også mulighed for at lave hashtag. Hashtag er # efterfulgt af et stikord eller et emne, man kan søge på hashtags, således at man for eksempel kan skrive #Danmark, så søges der på alle billeder som enten er taget i Danmark eller som er relateret til Danmark. Man skal altid skrive # foran søgeordet, for at søge på et hashtag.

Det er vigtigt at man har tålmodighed med sin IG profil, men i og med at man også kan være forbundet til Facebook gennem IG, og ligge billederne derop, er det hurtigere at skabe sit IG netværk. IG er klart sjovere at være aktiv på, hvis man har en liste man følger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *