godt webdesign

Guide til godt webdesign

Når man laver en hjemmeside, er man nødt til at tage højde for en lang række ting i forhold til hjemmesidens webdesign, for at sikre den bedst mulige brugervenlighed og æstetik. God brugervenlighed er med til at sikre funktionaliteten af hjemmesiden, og gør at flere har lyst til at bruge hjemmesiden og blive ved med det. Et æstetisk webdesign er samtidig med til at fange brugernes interesse og give dem lyst til at gøre brug af hjemmesiden og dens funktioner. Derudover er der store fordele ved at vælge et responsivt webdesign, hvor hjemmesiden automatisk tilpasses den enhed, som den tilgås fra. Sammenkoblingen af disse to faktorer og valget af et responsivt webdesign er vejen frem mod et godt webdesign.

Webdesign med god brugervenlighed og æstetik

Når man skal designe en hjemmeside, er det vigtigt at man tager højde for både brugervenlighed og æstetik i forhold til hjemmesidens webdesign. God brugervenlighed er med til at sikre hjemmesiden funktionalitet, hvilket gør at dens brugere rent faktisk gider at gøre brug af den. Hvis hjemmesidens elementer ikke fungerer optimalt, bliver brugerne trætte af at bruge hjemmesiden. Hjemmesidens funktioner skal derfor helst være letforståelige for brugerne, således at hjemmesiden ikke forvirrer mere end den gavner. Samtidig er et æstetisk webdesign med til at fange samt fastholde brugerens interesse for hjemmesiden. Jo pænere og mere indbydende hjemmesiden ser ud, desto større er chancen for at brugerne synes om den. Når man har med webdesign til en hjemmeside at gøre, er man altså nødt til at tænke på, hvordan hjemmesiden kommer til at se mest æstetisk ud, samtidig med at den skal være så brugervenlig som muligt. Funktionalitet og udseende er altså begge vigtige aspekter, når man designer hjemmesider.

Vælg et responsivt webdesign

Vi lever i dag i en verden, hvor hjemmesider ikke længere kun tilgås fra computere. Smartphones og tablets bliver i mindst ligeså høj grad brugt til at tilgå diverse hjemmesider på nettet. Det bliver man derfor også nødt til at tage højde for i forhold til hjemmesidens webdesign. En løsning er at vælge et responsivt webdesign, som i dag bruges på langt de fleste hjemmesider. Med et responsivt webdesign giver du nemlig din hjemmeside de bedste muligheder for at blive tilgået fra alle platforme. En responsiv hjemmeside tilpasses automatisk til den enhed, som den bliver tilgået fra. Det betyder at hjemmesiden vil tilpasses i størrelse og design, således at den og dens funktioner virker optimalt på den valgte enhed. Samtidig beholder hjemmesiden sit æstetisk-flotte udseende, selvom der vil blive rykket lidt rundt under tilpasningen. Tilgår man derfor hjemmesiden først fra en webbrowser på sin computer vil hjemmesiden se ud på én måde, mens den vil se lidt anderledes ud, når man tilgår den fra sin tablet eller smartphone.

Et responsivt webdesign sikrer både brugervenlighed og æstetik, da hjemmesiden forbliver brugervenlig og samtidig også stadig ser pæn ud uanset, hvilken platform den vises på. På den måde er hjemmesiden god at besøge, uafhængigt af om man tilgår den fra sin smartphone, tablet eller computer. Derfor er der også mange brugere som foretrækker hjemmesider med denne form for webdesign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *