Golden retriever, læs her om Golden retriever hunde

Golden retrieveren var den tredjemest populære hunderace i Danmark 2009. Mange danskere er blevet charmeret af hundens venlige og livlige væsen. Golden retrieverens meget rolige og samarbejdsvillige sind gør hunden til en fantastisk sød familiehund. Den flotte hund var oprindeligt en jagthund og har derfor stærke jagtinstinkter, og er særligt god til at apportere. Man kan få meget sjov med at apportere med hunden. Golden retrieveren er intelligent og let at træne og meget imødekommende og tillidsfuld. Den har et medium aktivitetsniveau og skal gerne udfordres. Hunden er desuden ikke egnet som vagthund, da den er meget kontaktsøgende og venlig overfor alle mennesker.

Den charmerende alsidige hund

De fleste Golden retrievere er født med alle de egenskaber der gør Golden retrieveren særligt god i jagt og som udstillingshund. Derfor er det også nemt at træne hunden. Det er vigtigt at man viser hvalpen at man er overhund og roligt og venligt sætter grænser. Golden retrieveren kan motiveres til mange oplevelser. I hverdagen er hunden et hengivent familiemedlem der gerne ligger i arm, mens den kan vise sig som en fortrinlig, motiveret konkurrencehund. I Golden retrieveren er der mange muligheder og den vil putte sig i fodenden og kaste sig ud i en sø efter vildt med samme naturlighed.

I dag vælger nogle ejere at udstille deres Golden retriever, mens andre vælger at fokusere på at bruge den til jagt. Derfor bør man også orientere sig om forældredyrenes præmieringer inden hvalpekøb, hvis man har en særlig interesse indenfor ovennævnte områder.

Udseende

Golden retrieveren har en tæt, flad pels og en vandskyende underpels. Den kan være forskellige nuancer af creme eller gylden, og nogle få hvide hår på brystet er tilladt. En Golden retriever må kun være creme eller gylden, og ikke rød eller andet. En hanhund er typist 56-61 cm, mens en tæve er 51-56 cm. høj. Hunden har halvlange ører, som sidder tæt til hovedet. Det foretrækkes at Golden retrieveren har en sort snude. Hunden er desuden kendt for sine følsomme og hengivne brune øjne.

Historie

De første retrievere ser man i England i det sene 1800-tallet. Her blev de sammen med andre slags retriever-hunde brugt til jagt. Alligevel blev Golden retrieveren først en selvstændig race i 1913. Golden retrieveren blev udviklet fordi jægerne ønskede en robust og vandglad hund, der kunne apportere vildtet. Derfor er Golden retrieveren også i dag en meget vandglad hund.

I 1956-57 kom de første Golden retrievere til Danmark, og herefter voksede hunden blot i popularitet.

Kilder

Til denne artikel er der brugt informationer fra følgende kilder:

http://da.wikipedia.org/wiki/Golden_retriever

http://www.goldenretriever.dk/

http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Golden.pdf

http://hundenyheder.dk/de-10-mest-popul%C3%A6re-hunderacer-i-danmark-2009/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *