flot begravelse

Gør din kæres bisættelse til noget særligt med levende musik

At skulle tage afsked med en kær ven eller et elsket familiemedlem som er død, er aldrig rart. Lige meget om personen er død en naturlig død i en høj alder eller er blevet revet væk alt for tidligt, så er det en begivenhed som er forbundet med meget sorg og smerte. Alle folk som dukker op i kirken er kede af det og påvirkede af dødsfaldet, og det at skulle sige endeligt farvel kan bringe en masse undertrykte følelser op. Men samtidig er der også gode aspekter ved en bisættelse eller en begravelse, for det er en dag som giver en mulighed for at få rundet et hårdt og sorgfuldt forløb af på den rigtige måde. For selvom man ikke har lyst til at sige farvel, så skal man jo, og når det endelig skal være vil man hellere gøre det på en smuk og ordentlig måde end det modsatte. Og det er netop det, man får mulighed for gennem en ceremoni i en kirke, hvor familie og venner samles og sammen mindes den som er gået bort. For her kan man få italesat sorgen, få sat ord på forløbet og ikke mindst hylde den person man har mistet. Dette sker selvfølgelig først og fremmest igennem den tale, som præsten holder. Nogle gange ser man også at familiemedlemmer har stillet sig op og sagt et par ord, og dette kan også betyde rigtigt meget, da det jo var dem som kendte personen bedst. Smukke blomster og et smukt kirkerum kan også gøre meget, men der er én ting, som virkelig kan være med til at påvirke stemningen – og det er musik.

Musik kan fungere som en sidste hyldest til den afdøde

Ved en bisættelse er det nemlig sådan, at man ikke kan undvære musik. Ofte vil denne musik optræde i form af salmer, valgt af familien, spillet på orgel af en organist og sunget i fællesskab af alle de forsamlede. Men ønsker man at tilføje et ekstra niveau af skønhed til sit arrangement, så kan man gøre lidt ekstra og sørge for at den levende musik ikke kun leveres af gæsterne – som måske ikke nødvendigvis er særligt musikalske – men af professionelle sangere eller musikere. Disse vil nemlig kunne udføre musikken så smukt, at den helt sikkert vil røre alle som er mødt op. De har desuden den fordel at de vil kunne spille langt mere specifikke stykker som måske ikke er alment kendte, fordi det med rigtige musikeres hjælp ikke er nødvendigt at alle skal kunne synge med. Hvis du står i en situation hvor du er i gang med at planlægge en bisættelse og bor du i Syddjurs eller Norddjurs, så spørg dig omkring og forhør dig, om der ikke er et lille ensemble eller kor eller måske en violinist som du kan hyre til lejligheden. Det er helt sikkert noget som både du selv og dine nære vil sætte pris på.

1 Comment

  • Helt overordnet mener jeg, at det er en skam, at penge skal være afgørende for, hvordan vores afsked skal tage form. Ikke desto mindre er det jo realiteten. En smuk og mindeværdig afsked kan hurtigt komme til at koste en formue og dertil kommer kiste, gravsted, planlægning – og så videre og så videre. En varm anbefaling til alle derude skal lyde fra mig, der fik hjertelig hjælp fra http://www.dk-begravelse.dk/Bedem%C3%A6nd-p%C3%A5-Vestegnen – uden at de tømte min pengepung. Det er jeg meget taknemmelig for – det kan lade sig gøre.

    De bedste hilsner fra S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *