skovsti

Få hjælp til pleje af dit træ

Har du et træ tæt ved dit hus, der er blevet stormskadet, eller som er blevet udsat for enten råd eller anden sygdom, så kan det hurtigt blive en fare for dit hus eller din have, eller måske dine naboer. For et stormskadet, knækket eller råddent træ er i langt større risiko for at vælte under en storm eller lignende. Derfor kan det være en stor fordel hurtigst muligt at få fældet et træ, der er sygt eller på anden måde virker sårbart overfor forskellige vejrforhold. Hvis du er i tvivl om hvorvidt et træ bør fældes eller er bevaringsværdigt eller ej, kan det være en god idé at tage kontakt til et firma, der kan give en professionel vurdering af dit træ og forholde sig til risikoen ved at lade træet stå. Ved at få rådgivning kan du ofte også få hjælp til at lave en plan for hvordan og hvornår dit træ skal fældes, samt hvad du ønsker der skal ske med det overskydende træ.

Beskæring af dit træ

Hvis du ikke har lyst til at fælde dit træ, eller det bliver vurderet at træet er bevaringsværdigt, er det måske værd at overveje om hvordan du kan pleje dit træ ved for eksempel at sørge for at dit træ bliver beskåret ordentligt og på de rigtige tidspunkter. Ved at sørge for at få dit træ beskåret i sommer månederne juli, august og september kan du hjælpe dit træ til at have mulighed for at overleve og hele sårene bedst muligt, frem for i forårsmånederne hvor et træ har mest brug for al sin energi til at danne nye blade og lignende. En beskæring af dit træ kan også være med til at give dit træ et nyt flot udseende og kan samtidig give dig lys og luft til dit hjem eller din have. På den måde kan du sørge for at holde dit træer, eller flere af dine træer sunde og raske og samtidig give mere liv og lys til dit hjem og din have.

Få mest muligt ud af dit træ

Hvis du har fundet ud af at du godt kunne tænke dig at få hjælp til dit træ, hvad enten du gerne vil have en vurdering af om dit træ skal fældes, om det skal beskæres eller om du måske vil have dit træ fældet, så kan det være en god idé at prøve at undersøge hvilke forskellige firmaer der findes i dit nærmiljø. Der kan nemlig være mange forskellige priser og lignede og i for eksempel København og Værløse er der mange forskellige firmaer der kan hjælpe dig med at vedligeholde dit træ (se byens-traepleje.dk), men også med eventuelt at fælde dit træ hvis det bliver nødvendigt. På den måde kan du både for mulighed for at vedligeholde dine raske træer, få fældet dine syge eller skadede træer og måske endda få mulighed for at kunne udnytte naturens egne ressourcer til at opvarme dit hus om vinteren, hvis du ønsker at få dit fældede træ hugget op som brænde. På den måde kan du få størst mulig glæde af dit træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *