DVD optager, læs alt om DVD optagere

Med en DVD optager er det ikke længere besværligt at optage programmer eller film fra fjernsynet. Man kan optage både på skrivbare DVD’er og harddiske. Hvor man på en DVD afspiller kun kan afspille, kan man altså også optage på en DVD optager, ligesom på en gammeldags VHS maskine. En DVD optager er så smart, at den selv finder ledig plads på DVD skiven i modsætning til på et VHS bånd, hvor man skulle spole frem og tilbage for at finde ledig plads. Når der er optaget noget på en DVD, vil der komme en menu frem, så der hurtigt er overblik over, hvad der er på DVD’en. Heller ikke her er der problemer med at skulle spole frem og tilbage for at finde sine optagelser eller frygt for at komme til at overspille noget andet.Man kan selv vælge hvor høj kvalitet optagelserne skal være i, og man vil derfor få høj kvalitet på skærmen, når man skal se sine optagelser.

Der er mange faktorer man skal medregne før man investerer i en DVD optager. Det er vigtigt, man gør sig klart, hvad ens behov er, og herfra kan man så undersøge mulighederne. En DVD optager skal kunne nogle bestemte ting, men hvis maskinen opfylder de krav, er det sådan set kun kundens behov der sætter grænsen.

En DVD optager skal kunne optage de mest almindelige formater. Disse er: CD-R, DVD-R, DVD+R, CD-RW, DVD+RW, DVD-RW og DVD-video. Dette kaldes multi-format recording og forudsætter altså at ovennævnte formater kan afspilles. Det er forskelligt hvor lang tid DVD optageren kan optage, og det afhænger af modellen. Det afhænger også af, hvilket type medie DVD optageren optager i. Det anbefales at købe en DVD optager der bruger DVD medier, der kan overskrives flere gange.

Det er også vigtigt, at DVD optageren har ’progressive scanning’, da det sikrer en forbedret billedkvalitet, når optagelserne skal ses på fjernsynsskærmen.

Med en DVD afspiller vil de gamle VHS bånd blot stå og samle støv, da de ikke kan afspilles, men nogle DVD optagere kan overspille VHS bånd til DVD. Hvis man ønsker dette, skal man kigge efter en optager med et VHS indtag. Disse optagere vil oftest være lidt dyrere.

Nogle DVD optagere kan automatisk registrere ens optagelser, så det på fjernsynsskærmen er nemt at overskue hvilken DVD der er hvad på. Det gør det meget enkelt at holde styr på sine optagelser, og der er ikke længere bruge for reoler fyldt med VHS bånd med labels.

De nyeste DVD optagere har indbygget harddisk som man kan gemme sine optagelser på. Man kan automatisk gemme et tv-program på harddisk med en timer mens man ser noget andet, og man kan faktisk begynde at se optagelsen inden optagelsen er færdig.
Man kan opdatere digitale DVD optageres software direkte fra internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *