DVD afspiller, læs alt om DVD afspillere

Der findes efterhånden mange typer af DVD afspillere og DVD optagere på markedet. Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken en der dækker ens personlige behov bedst. Herunder følger en gennemgang af de forskellige typer DVD afspillere og optagere.

DVD afspiller

En DVD afspiller er efterhånden blevet en integreret del af husholdningen. DVD afspilleren er det moderne svar på VHS maskinen, og man kan nu lagre film på cd’er i stedet for på bånd. DVD afspilleren tilsluttes til fjernsynet eller computeren og fungerer så som filmafspiller. I dag er det kun et spørgsmål om hvad DVD afspilleren kan, og hvad de kan læse, når man skal købe en DVD afspiller. De kræver ikke noget særligt af Tv’et, og er derfor ideelle hvis man har et ældre fjernsyn. DVD afspillerne kan også have flere tilslutninger, hvilket betyder, at man kan bruge nogle DVD afspillere til for eksempel at se billeder direkte på Tv’et.

DVD afspiller til bilen

En DVD afspiller til bilen er enormt populær hos børnefamilier. Det betyder, at børnene på længere bilture kan se film, og turen ikke virker så lang for de små. DVD afspillerne til bilen koster ikke længere en bondegård, og kan fås fra små tusinde kroner og op. Man kan købe sæt med to afspillere og to skærme, hvis man har flere børn. Desuden er det attraktivt at købe en DVD afspiller som både kan køre på batteri og strøm. Det betyder nemlig, at man også kan bruge afspilleren andre steder end i bilen, og man ikke altid behøver at have den tilsluttet.

Bærbar DVD afspiller

En bærbar DVD afspiller er et hit fordi man kan tage den med overalt. De bærbare DVD afspillere er efterhånden blevet udviklet så meget, at video- og billedkvaliteten er blevet ganske god, endda på lavopløste skærme. Den bærbare DVD afspiller er med tiden også blevet så lille, at den er nem at have med alle vegne. De fleste bærbare DVD afspillere understøtter i dag de fleste formater. Det er dog vigtigt at afspilleren har de nødvendige outputs, og at den har ’anti-skip-protection’, så filmen ikke bliver forstyrret ved eventuelle rystelser.

DVD optager

Med en DVD optager, kan du optage dine yndlingsprogrammer og se dem om og om igen. Man kan bruge skrivbare DVD’er til at optage på. Nogle DVD optagere kan pause og spole i et program mens du ser det. Der er forskellige tidsgrænser for, hvor lang tid du kan optage på de forskellige modeller. Optageren skal kunne afspille de mest almindelige DVD formater, og den skal også gerne have ’progressive scanning’, som giver en forbedret billedkvalitet. Man kan vælge DVD optagere med harddisk eller optagere som kan overspille VHS bånd, men det afhænger alt sammen af det personlige behov.

Harddisk optager

På en harddisk optager, kan man lagre sine yndlingsprogrammer på harddisken. Man kan optage udsendelser og gemme optagelserne på den indbyggede harddisk. Den kan afspille, optage og brænde tv-udsendelser. Man kan optage tv-udsendelserne forskudt og den er let at betjene. Man kan desuden på nogle harddisk optagere tilslutte videokamera, så man kan gemme og redigere hjemmevideoer på harddisken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *