Boxeren, læs her om Boxer hunde

Boxeren er en kærlig familiehund med masser af energi. Hunden er meget social og knytter sig meget nært til sin familie. Den har ry for at være meget børnevenlig, og med sin tålmodighed og hårdførhed er den perfekt til leg med børn. Hunden har et stort behov for at være en del af familien og beskytte sin ejer. Boxeren er derfor også en optimal vagthund. Den er meget arbejdsvillig, og tager alt som en udfordring.

Boxeren er selvbevidst og rolig, og dens sind kræver pleje. Den er kærlig og trofast overfor sin familie, og er meget fredelig i hjemmet, men kan være på vagt over for fremmede. Hunden er også egnet som ledsage- eller tjenestehund.

Hvad kan og kræver boxeren

Boxeren kan blive en fortrinlig brugshund, hvis ejeren er indstillet på at træne hunden. Den skaber også gode resultater indenfor agility. Hunden egner sig til hundesport, og det går godt i spænd med den aktive tilværelse en boxerhund fortjener. Den er let at træne, da hunden er meget beslutsom og modig. Hunden har desuden et stort behov for at behage sin ejer. Boxerens livlige natur, kræver at man imødekommer det høje aktivitetsniveau. Hunden har brug for, at blive brugt og trænet jævnligt. På grund af dens arbejdsglæde skal den gerne have masser af oplevelser, og at der arbejdes med den. Boxerens alsidighed er netop det, der gør den særlig. Den vil gerne ligge og putte i arm, men den er også enormt nysgerrig og arbejdsvillig, og har et behov for at blive tilfredsstillet intellektuelt og fysisk. Boxeren er meget socialt anlagt, og tåler ikke isolation i længere tid. Boxeren har desuden ry for at være en vanskelig hund for førstegangskøberen.

Boxerens udseende

Boxeren har en kort, tætsiddende, skinnende gul pels med hvide aftegninger. Den gule pels kan variere fra lys gul til mørk rødgul. Det hvide må ikke dække mere end en tredjedel af pelsen, det er nemlig ikke accepteret som korrekt farve. Boxeren har en sort maske, og brune udtryksfulde øjne. Den er kendt for sine brede kæber og opadvendte næse. En typisk boxerhan bliver 57-63 cm, mens en tæve bliver 53-59 cm. Boxerhunden opnår en vægt på mellem 25 og 30 kg.

At købe en boxer

Det er vigtigt at være kræsen, når man køber sin boxer. Ikke alle boxerhunde besidder de racetypiske egenskaber, og man bør derfor købe sin hvalp, der har forældre, som opfylder de grundlæggende krav til udseende og væsen. Desuden anbefaler Dansk Kennel Klub at man gennemgår en mentalbeskrivelse med sin boxer hund, for at få klargjort hundens væsen i henhold til træningspotentiale og omgang med mennesker.

Boxerens historie

Boxeren stammer fra Tyskland, og er formentlig en krydsning af forfaderen ’Brabant Bulbideren’ fra Belgien og andre hunde fra Danzig-området, engelske bulldoggs og andre tyske racer. Boxeren er oprindeligt en jagthund, og dens brede kæber og korte næse, blev udviklet netop med henblik på jagt. Man gjorde i avlen en udvælgelse, så man frembragte den mest ideelle jagthund. Under jagten blev boxeren brugt til at fastholde byttet indtil jægeren nåede frem. Her brugte hunden sin brede kæbe til at fastholde dyret, mens den stadig kunne trække vejret gennem næsen på grund af den opadvendte snude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *